לןגן

עוגת תפוזים בחושה מנצחת !

מאת: Ortal Fishman, פורסם: 23/07/2015 | 19:38

תקציר המתכון: עוגת תפוזים בחושה , קלה להכנה ומתוקה . הכלל הכי חשוב בעוגות בחושות הוא לא לאפות יותר מידיי כי אחרת הן מתייבשות אז שימו עיין עליהן בדקות האחרונות .

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לסירופ המתוק

אופן הכנה

  1. מקציפים במיקסר את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד אשר נוצרת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.

  2. מוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים,השמן ותמצית הוניל ומערבבים עד שהחומרים נטמעים בתערובת. מנפים את הקמח אל תוך הקערה ביחד עם אבקת האפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.

  3. מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות או 2 תבניות אינגליש קייק ואופים כ-40-45 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. חשוב לבדוק את העוגה לקראת הסוף כי כל תנור הוא שונה.

  4. מכינים את הסירופ המתוק: מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר ובינתיים בעזרת זסטר יוצרים רצועות דקיקות של קליפות תפוז. מוסיפים את קליפות התפוז אל תוך הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהקליפות הופכות להיות שקופות חלקית והסירופ הופך לסמיך מאוד ( כמעט כמו דבש ). מכבים את האש ויוצקים על העוגה מעט מהסירופ ( לא חובה, רק למי שאוהב עוגות מעט רטובות ) . מקשטים עם קליפות התפוז המסוכרות ומגישים.