לחמא בעאג'ין
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 21/02/2022 | 14:16
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*לחאמבעג'ין*
-
לבצק
-
כוס מדידה חד פעמית חמה
-
כ-15 יחידות
-
1 ק"ג קמח מנופה
-
2 כפות שמרים
-
2 כפות סוכר
-
1 כף מלח
-
½-2 כוסות מים פושרים
-
¼ כוס שמן
-
ללוש לבצק אחיד
-
להניח לתפיחה כשעה
-
להוריד אויר
-
לחלק לכדורים
למילוי
-
1 ק"ג בשר טחון
-
1 בצל גדול קצוץ דק
-
2 עגבניות מקולפות וחתכות לקוביות קטנות
-
צרור פיטרוזליה קצוצה
-
1 כוס צנוברים
-
כף רכז רימונים
-
1 כפית כמון
-
1 כף שטוחה בהרט
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
¼ כוס שמן
-
פלפל שחור
-
מלח
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות
-
להוסיף את העגבניות והבשר
-
לטגן עד שהבשר עד שישנה את הצבע
-
להוסיף את הפטרוזיליה והצנוברים
-
להוסיף את הרכז רימונים לתבל ולבשל עם סיר מכוסה כרבע שעה לספיגת טעמים
-
לא לייבש את הנוזלים
-
לחלק את הבצק ל-10-15 כדורים
-
כל כדור לפתוח לעיגול בעובי 1 ס"מ
-
לשים במרכז את המילוי
-
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° כעשרים דקות עד שישחים
-
באהבה נועם זיגדון 💞