קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
להכנת הקציצות: במג'ימיקס קוצצים את הכוסברה, הבצל והשום דק דק. בקערה גדולה שמים את הבשר הטחון ומוסיפים את התערובת הקצוצה, לאחר מכן מוסיפים תפו״א מגורד בפומפייה, את פירורי הלחם, הביצה והתבלינים לפי הטעם. מעסים הכל עד לאיחוד התערובת ומניחים בצד/במקרר לחצי שעה לפחות לספיגת הטעמים
בינתיים קולפים את תפו״א ואת הבטטה וחותכים לקוביות בינוניות קוצצים את הבצל גס וכותשים את השום
להכנת הרוטב: בקערה קטנה שמים את כל מרכיבי הרוטב ללא המים ומערבבים לאיחוד
להרכבת התבשיל: לאחר שתערובת הבשר קצת נחה בצד מכדררים את התערובת לכדורים בינוניים ומתחילים בטיגון.
בסיר רחב שמים שמן מעט עמוק ומתחילים בטיגון הקציצות משתי צידן על מנת להשחים אותן מעט, בסיום מוציאים אותן מהסיר ושמים בצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן המיותר. באותו הסיר עם השמן מטגנים את תפו״א והבטטה עד להשחמה, גם אותם בסיום מוציאים מן הסיר לקערה עם נייר סופג
שופכים מעט מן השמן המשומש שבסיר ומשאירים יתרה של כ 2 כפות שמן. ממשיכים בטיגון הבצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה
מוסיפים את הרוטב ומבשלים אותו כמה דקות כדי שיסמיך, לאחר מכן מוסיפים את המים לדילול הרוטב
מוסיפים את תפו״א והבטטה המטוגנים ומערבבים. מוסיפים לבסוף את הקציצות המטוגנות ומבשלים על אש נמוכה בין 30 ל40 דקות
ומוכןןן! שיהיה בתאבון 😋