תקציר המתכון: מתכון דג חגיגי ונפלא לארוחה חלבית קל טעים ופשוט להכנה .
קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
מפשירים את הדג וחותכים למנות וזורים מלח ולימון ומשהים מעט .
ממיסים 25 גר חמאה ומטגנים קלות
את נתחי הדג משני הצדדים .
מניחים את הנתחים בתבנית פיירקס גדולה .
ממיסים באותו מחבת את שארית החמאה ומטגנים היטב את הבצל על אש קטנה עד השחמה ומוסיפים את הפטריות ומערבבים .
מוסיפים קמח ואבקת פטריות ובוחשים
ומיד גם חלב יין ותבלינים וטורפים היטב עד הסמכה .
מוסיפים גבינה צהובה ומערבבים עד התכתה ברוטב .
מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים עם מלח עד ריכוך אבל לא התפוררות .
מניחים את תפוחי האדמה בין נתחי הדג
שופכים את הרוטה על הדג ותפוחי האדמה ומפזרים מעט גבינה מעל .
אופים בתנור כחצי שעה בחום בנוני ולקראת סיום 10 דקות משחימים בגריל.