לןגן

דג ברוטב חלב וגבינה

מאת: גלית היימן, פורסם: 16/02/2022 | 19:33
דג ברוטב חלב וגבינה

תקציר המתכון: מתכון דג חגיגי ונפלא לארוחה חלבית קל טעים ופשוט להכנה .

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מפשירים את הדג וחותכים למנות וזורים מלח ולימון ומשהים מעט .

  2. ממיסים 25 גר חמאה ומטגנים קלות

  3. את נתחי הדג משני הצדדים .

  4. מניחים את הנתחים בתבנית פיירקס גדולה .

  5. ממיסים באותו מחבת את שארית החמאה ומטגנים היטב את הבצל על אש קטנה עד השחמה ומוסיפים את הפטריות ומערבבים .

  6. מוסיפים קמח ואבקת פטריות ובוחשים

  7. ומיד גם חלב יין ותבלינים וטורפים היטב עד הסמכה .

  8. מוסיפים גבינה צהובה ומערבבים עד התכתה ברוטב .

  9. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים עם מלח עד ריכוך אבל לא התפוררות .

  10. מניחים את תפוחי האדמה בין נתחי הדג

  11. שופכים את הרוטה על הדג ותפוחי האדמה ומפזרים מעט גבינה מעל .

  12. אופים בתנור כחצי שעה בחום בנוני ולקראת סיום 10 דקות משחימים בגריל.