מרק עדשים כתומות ודלעת
מאת: מירי גולני, פורסם: 16/02/2022 | 18:05
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
150-200 גר' עדשים כתומות
-
2 בצלים גדולים מוזהבים
-
ראש סלרי ו- 5-6 גבעולים
-
6 גזרים חתוכים לקוביות
-
דלעת - חתיכה מכובדת, חתוכה לקוביות
-
צרור פטרוזיליה
-
מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית כורכום
-
2 כפות אבקת מרק עוף - לא חובה, אני לא שמתי
אופן הכנה
-
לטגן בצל קצוץ. כשהבצל מוזהב להוסיף את חתיכות הגזר, סלרי, פטרוזיליה וקוביות הדלעת
-
להוסיף תבלינים, ומים
-
אחרי כשעה כשהגזר רך להוסיף את העדשים ששטפנו במי ברז
-
להמשיך לבשל על להבה קטנה עוד חצי שעה. לטעום ולשפר טעמים