לןגן

מוסקה - מאפה שכבות של בשר טחון וחצילים ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/02/2022 | 06:43
מוסקה - מאפה שכבות של בשר טחון וחצילים ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

תקציר המתכון: מוסקה הכי טעימה, ממכרת, מושלמת, בלי טיגונים, מתכון מנצח קל פשוט להכנה, כל אחד יכול.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

נדרש

לחצילים

לבשר

לרוטב והרכבת המוסקה

אופן הכנה

  1. הכנת החצילים - מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה

  2. פורסים את החצילים לעיגולים לעובי 1 ס"מ, מורחים משני הצדדים שמן, מניחים בתבנית, זורים מעט מלח

  3. מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות או עד שפרוסות החציל מזהיבות ומתרככות, מוציאים ומניחים בצד

  4. הכנת הבשר הטחון - מחממים במחבת גדולה את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד דקה נוספת

  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו תוך כדי שמפרקים ומפוררים אותו בעזרת כף עץ

  6. מוסיפים את רסק העגבניות, המים, תבלינים וממשיכים לערבב היטב עד שאין יותר נוזלים במחבת, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך

  7. הרכבת המוסקה - מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות

  8. יוצקים לתחתית התבנית כרבע כוס מרוטב העגבניות, על שכבת רוטב העגבניות מסדרים שכבה צפופה של חצילים ועל שכבת החצילים מפזרים חצי מכמות של הבשר המבושל

  9. מכסים את שכבת הבשר המבושל בכוס אחת מרוטב העגבניות או קצת יותר, מעל מסדרים עוד שכבה של חצילים בצפיפות (שימו לב!!! יש להשאיר מספיק חצילים לשכבה העליונה והאחרונה של המוסקה), על שכבת החצילים יוצקים ומסדרים בשכבה אחידה את יתרת תערובת הבשר המבושל

  10. על תערובת הבשר המבושל יוצקים עוד שכבה של רוטב עגבניות, עליה שמים שכבה אחרונה של חצילים, מורחים משני הצדדים במעט שמן זית את ההעגבניות החתוכות לעיגולים, מניחים מעל החצילים, מפזרים מעל מעט אורגנו יבש, מלח, פלפל שחור

  11. מכניסים למרכז התנור ואופים חצי שעה ומגישים

  12. ממליצה לקרר את המוסקה לטמפרטורת החדר כדי להקל על החיתוך

  13. זהו מוכן!!! תיהנו חברות וחברים

  14. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה