קציצות בשר עם תפוחי אדמה- סופריטו
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 03/02/2022 | 13:12
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
*קציצות בשר עם תפוחי אדמה - סופריטו*
-
6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
-
מטוגנים
לתערובת הבשר לערבב
-
1 ק"ג בשר טחון
-
1 בצל גדול קצוץ דק
-
1 כף גדושה קמח
-
צרור פיטרוזליה קצוצה
-
½ כף פפריקה מתוקה
-
¼ כף פלפל שחור
-
¼ כפית כורכום
-
½ כפית כמון
-
¼ תבלין משייה
-
1 כפית מלח
-
לערבב הכל יחד וליצור כדורים בנוניים לטגן בשמן עד לקבלת גוון שחום
לרוטב
-
2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
-
3 כפות שמן
-
6 שיני שום
-
פלפל חריף יבש או ירוק
-
2 כפות רסק
-
1 כפית כמון
-
½ כף מרק עוף
-
¼ כפית פלפל שחור
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח
-
3-4 כוסות מים
-
פיטרוזליה קצוצה
-
כוסברה קצוצה
אופן הכנה
-
להשחים את הבצל עם שמן
-
להוסיף את השום והפלפל
-
לשים מעל את תפוחי האדמה המטוגנים ומעל את קציצות הבשר
-
לערבב בקערה את הרסק התבלינים המרק עוף והמים לשפוך מעל הקציצות
-
לפזר את הכוזברה והפיטרוזליה
-
להביא לרתיחה
-
לבשל כחצי שעה בלהבה נמוכה
-
באהבה נועם זיגדון 💞