מעדן חצילים ברוטב עגבניות
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 02/02/2022 | 12:06
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות - דרבלי*
-
מהמטבח המרוקאי
-
קרדיט לכוכבה כהן ♥️
-
2 בצלים חצויים ופרוסים
-
2 חצילים בנוניים פרוסים בעובי 2-3 ס"מ
-
(אפשר לקלף )
-
2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1 ס"מ
-
5 שיני שום פרוס
-
1 כף רסק
-
3 כפות שמן
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
½ כף אבקת מרק עוף
-
¼ כפית פלפל שחור
-
½ כפית קימל טחון
-
1 כפית כמון
-
¼ כף מלח
-
מים לפי הצורך
-
פיטרוזליה קצוצה
לטיגון החצילים
-
קמח + מלח
-
ביצים
-
לטבול את החצילים בקמח אחר כך בביצה לטגן בשמן עד לקבלת גוון שחום
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עם שמן עד לשקיפות
-
להוסיף את השום לטגן כשתי דקות
-
להוסיף פפריקה רסק וכוס מים
-
להשחים מעט
-
לתבל בכמון קימל מלח ומרק עוף
-
לסדר את פרוסות תפוחי האדמה
-
מעל תפוחי האדמה להניח את החצילים המטוגנים
-
להוסיף מים עד לגובה החצילים
-
לפזר פיטרוזליה קצוצה
-
לכסות את הסיר
-
להביא לרתיחה
-
להנמיך להבה ולבשל כ-45 דקות
-
עד לצימצום נוזלים
-
באהבה נועם זיגדון 💞