עוף בטמפורה ברוטב חמוץ מתוק
מאת: איציק שלמה, פורסם: 31/01/2022 | 15:11
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
להכנת הבלילה
-
3/4 כוס קמח תופח
-
חצי כוס קורנפלור
-
חצי כוס מים קרים
-
1 כפית מלח
-
מערבבים הכל עד שנגיע למרקם כמו זה של טחינה.
-
נכניס את כל החזה עוף שחתכתם לבלילה ולערבב (מעל חצי קילו חזה עוף).
-
2. נחמם שמן בסיר עמוק, וכשהוא מתחיל לרתוח נזרוק את חתיכות חזה העוף לתוכו.
-
לשים עין וכשחתיכה מזהיבה נעביר לצלחת גדולה.
להכנת הרוטב
-
שתי גמבות אדומות ובצל סגול
-
נחתוך לקוביות
-
נקפיץ עם מעט שמן
-
נוסיף חצי כוס צילי מתוק
-
ארבע כפות דבש
-
נסחוט לימון שלם לרוטב
-
לקראת הסוף נוסיף שמן שומשום (לא חובה, אבל זה כן מוסיף המון)
-
ניתן עוד 20 דקות בישול על אש בינונית לרוטב שלנו
-
ונתקן במידת הצורך לפי הטעם
אופן הכנה
-
כשהרוטב מוכן, נוסיף את העוף בטמפורה לרוטב ונערבב היטב
-
אפשר להוסיף בצל ירוק ושומשום לקישוט