סחלב בייתי חם טעים מפנק פרווה של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/01/2022 | 06:11
תקציר המתכון:
קר בחוץ, גשום, זה הזמן להכין סחלב לפזר מעל תוספת שאוהבים ולהתפנק, מתכון מהיר (10 דקות), וכן אפשר גם חלבי.
קטגוריה: קינוחי כוסות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
מתקבלים 2 כוסות סחלב (ממליצה להכפיל כמויות).
-
לסחלב ...
-
2 כוסות חלב שקדים או 2 כוסות חלב סויה או 2 כוסות חלב 1%-3% או לחילופין אפשר 1 כוס שמנת מתוקה + 1 כוס חלב 1%-3%, תלוי כמה אתם מושחתים אז לשיקולכם.
-
2 כפות גדושות סוכר לבן או 2 כפות גדושות סוכר דמררה (חום בהיר), לשיקולכם.
-
4 כפיות גדושות אבקת קורנפלור.
-
1/4 כוס מים בטמפרטורת החדר (לא קרים מהמקרר, לא חמים ולא פושרים).
-
1 כפית מי ורדים או 1 כפית מי זוהר או לחילופין 1 כפית תמצית וניל, לשיקולכם.
-
שימו לב!!! ממליצה לשים מי ורדים או מי זוהר, מעמיק מאוד את טעם הסחלב.
-
תוספות ...
-
קינמון.
-
חופו פיסטוק קצוץ.
-
חופן קוקוס טחון.
-
חופן אגוזי פקאן קצוצים.
-
חופן אגוזי מלך קצוצים.
-
חופן של תערובת אגוזים, בוטנים, פיסטוקים קצוצים או מה שאוהבים.
אופן הכנה
-
בסיר קטן על להבה בינונית, מרתיחים את החלב, סוכר עד לסף רתיחה
-
בינתיים ממיסים היטב בקערה קטנה את אבקת הקורנפלור עם המים
-
כשהחלב מגיע לסף רתיחה, מוסיפים בזרזוף איטי תוך כדי ערבוב את הקורנפלור המומס וממשיכים לערבב עד שהחלב מסמיך
-
מוסיפים את תמצית מי ורדים או תמצית מי הזוהר וממשיכים לערבב היטב היטב
-
מורידים מהאש, יוצקים לכוסות יפות, מפזרים מעל את התוספות שאוהבים, מגישים ומתפנקים
-
תיהנו חברים, שיהיה לנו חורף חם ונעים
-
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה