לןגן

המרת מידות ומשקלות של סבתא לאה שתעזור לכם במטבח שלכם הפרטי להיות שפים גדולים!!!

מאת: לאה מאיר, פורסם: 26/01/2022 | 06:35
המרת מידות ומשקלות של סבתא לאה שתעזור לכם במטבח שלכם הפרטי להיות שפים גדולים!!!

תקציר המתכון: ריכזתי עבורכם לוח המרה למידות ולמשקלות כדי שלא תצטרכו להמיר "בערך" ולשאול כמה גרם זה כוס קמח, איך ממירים קמח רגיל לתופח, איך מחליפים שמרים טריים ביבשים? ועוד ... שקילה מדויקת של המרכיבים לעוגה עושה את ההבדל בין עוגה "מושלמת" לעוגת "חנק", לכן ממליצה לקנות משקל טוב ואמין או סט של כוסות וכפות אוניברסליים למטבח הפרטי שלכם, אגב זה עולה כמה עשרות שקלים, כדאי לכם לשמור במועדפים.

קטגוריה: שונות , מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. סט מידות אוניברסלי ...

  2. 1 כוס = 240 מ"ל.

  3. 1 כף = 15 מ"ל.

  4. 1 כפית = 5 מ"ל.

  5. סוגי קמחיים וחומרים יבשים ...

  6. 1 כוס קמח לבן או תופח = 140 גרם / 1 כף = 10 גרם.

  7. 1 כוס קמח מלא = 125 גרם / 1 כף = 8 גרם.

  8. 1 כוס קורנפלור = 140 גרם / 1 כף = 10 גרם.

  9. 1 כוס קמח תפו"א = 140 גרם / 1 כף = 10 גרם.

  10. 1 כוס קמח מצה = 125 גרם / 1 כף = 8 גרם.

  11. 1 כוס קקאו = 140 גרם.

  12. 1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם / 1 כף = 8 גרם.

  13. 1 כוס סוכר לבן = 200 גרם / 1 כף = 12 גרם.

  14. 1 כוס סוכר דמררה (חום בהיר) = 200 גרם / 1 כף = 12 גרם.

  15. 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה = 240 גרם / 1 כף = 15 גרם.

  16. 1 כף מלח = 20 גרם / 1 כפית = 6 גרם.

  17. 1 כף אבקת אפייה = 10 גרם / 1 כפית = 5 גרם.

  18. 1 כף סודה לשתייה = 10 גרם / 1 כפית = 5 גרם.

  19. 1 כף ג'לטין (אבקה) = 10 גרם / 1 כפית = 5 גרם.

  20. 1 כף שמרים יבשים = 10 גרם / 1 כפית = 5 גרם.

  21. 1 כוס (לא דחוסה) שקדים טחונים = 100 גרם.

  22. 1 כוס (לא דחוסה) אגוזים טחונים = 100 גרם.

  23. 1 כוס שקדים טבעיים שלמים = 140 גרם.

  24. 1 כוס שקדים גרוסים = 125 גרם.

  25. 1 כוס שקדים משובבים = 125 גרם.

  26. 1 כוס אגוזי מלך שלמים = 100 גרם.

  27. 1 כוס אגוזי לוז מולבנים = 140 גרם.

  28. 1 כוס פיסטוקים טבעיים = 150 גרם.

  29. 1 כוס בוטנים מטוגנים = 140 גרם.

  30. 1 כוס סולת = 170 גרם / 1 כף = 12 גרם.

  31. 1 כוס פרג טחון = 100 גרם.

  32. 1 כוס קוקוס טחון = 90 גרם.

  33. 1 כוס פירורי ביסקוויט = 110 גרם.

  34. 1 כוס פצפוצי אורז = 50 גרם.

  35. 1 כוס צימוקים קטנים = 150 גרם.

  36. 1 כוס פירות יבשים קצוצים = 150 גרם.

  37. 1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם.

  38. 1 כוס שיבולת שועל שלמה = 100 גרם.

  39. 1 כוס שיבולת שועל דקה = 100 גרם.

  40. 1 כוס שומשום = 140 גרם.

  41. 1 כף קפה מגורען = 4 גרם.

  42. 1 כף אבקת מאצ'ה = 5 גרם.

  43. נוזלים ...

  44. 1 כוס מים = 240 מ"ל / 1 כף = 15 מ"ל.

  45. 1 כוס חלב = 240 מ"ל / 1 כף = 15 מ"ל.

  46. 1 כוס חלב קוקוס = 240 מ"ל / 1 פחית = 400 גרם.

  47. 1 כוס מיץ תפוזים = 240 מ"ל / 1 כף = 15 מ"ל.

  48. 1 כוס מי ורדים = 240 מ"ל / 1 כף = 15 מ"ל.

  49. 1 כוס מי פריחת הדרים = 240 מ"ל / 1 כף = 15 מ"ל.

  50. 1 כוס שמנת מתוקה = 240 מ"ל / גביע = 250 מ"ל.

  51. 1 כוס קרם קוקוס = 240 מ"ל / 1 פחית = 400 גרם.

  52. 1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט = 200 מ"ל.

  53. 1 גביע גבינה לבנה = 250 גרם.

  54. 1 כוס דבש = 320 גרם או 240 מ"ל.

  55. 1 כף שטוחה דבש = 20 גרם או 15 מ"ל.

  56. 1 כוס רוטב סילאן או מולאסה = 320 גרם או 240 מ"ל.

  57. 1 כף שטוחה רוטב סילאן או מולאסה = 20 גרם או 15 מ"ל.

  58. 1 כוס סירופ מייפל אמיתי = 320 גרם או 240 מ"ל.

  59. 1 כף שטוחה סירופ מייפל אמיתי = 20 גרם או 15 מ"ל.

  60. 1 כוס חלב מרוכז ממותק = 280 גרם.

  61. 1 כפית תמצית וניל = 5 מ"ל.

  62. שמנים ...

  63. 1 כוס חמאה = 240 גרם / 1 כף = 15 גרם.

  64. 1 כוס שמן = 200 גרם.

  65. 1 כוס שמן קוקוס = 200 גרם.

  66. ממרחים ...

  67. 1 כוס ריבה חלקה = 300 גרם.

  68. 1 כוס ריבת חלב = 300 גרם.

  69. 1 כוס ממרח שוקולד = 280 גרם.

  70. 1 כוס חמאת בוטנים = 250 גרם.

  71. 1 כוס ממרח לוטוס = 240 גרם.

  72. 1 כוס ממרח תמרים = 300 גרם.

  73. 1 כוס טחינה גולמית = 240 גרם.

  74. ביצים ...

  75. ביצה בגודל M: כ-50 גרם

  76. ביצה בגודל L: בין 55 ל-65 גרם

  77. ביצה בגודל XL: כ-65 גרם

  78. חלבון L = 40-45 גרם

  79. חלמון L = 20-25 גרם

  80. בכל המתכונים בבלוג אני משתמשת בביצים בגודל L.

  81. הכנת קמח תופח ביתי ...

  82. 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה.

  83. 1 קילו קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה.

  84. המרת חמאה בשמן ...

  85. 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן + 15 גרם נוזלים נוספים למתכון (ב-100 גרם חמאה יש 85 גרם שומן + 15 גרם מים).

  86. המרת שמרים יבשים וטריים ...

  87. כדי להמיר משמרים טריים שמרים יבשים יש לחלק את כמות השמרים הטריים ב-3: 50 גרם שמרים טריים = 17 גרם שמרים יבשים = 2 כפות לא גדושות שמרים יבשים.