לןגן

מאפה סהרון

מאת: מרים טויזר, פורסם: 15/01/2022 | 19:31
מאפה סהרון

תקציר המתכון: מאפה סהרון בטעם וניל טועם כמו חלבי...לא תעמדו בריח בהבטחה...מושלם ליד הקפה... חובה לנסות קלי קלות...

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לסירופ-

  2. בסיר על אש בינונית להמיס סוכר עם מים, לאחר שהסוכר נמס והכל מבעבע להסיר מהאש ולהוסיף מיץ לימון ותמצית וניל, ולצנן

  3. לבצק-

  4. ללוש בוו גיטרה את כל מרכיבי הבצק, לבצק אחיד וחלק, לכסות בניילון נצמד, ולהכניס למקרר לשעה וחצי

  5. אין צורך לקמח או לשמן את משטח האפייה, לחלק את הבצק ל6 חלקים שווים, כל חלק לרדד לעיגול גדול ככל שאפשר, בעזרת גלגלת לחלק את העיגול ל12-18 משולשים שווים

  6. לגלגל כל משולש מהצד הרחב לצר יותר, ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה

  7. לאפות בתנור שחומם 15 דקות קודם ל180 מעלות טורבו, לאפות כ15-25 דקות

  8. מיד כשיוצא מהתנור לטבול כל סהרון בסירופ שהכנו מראש