לןגן

רולדת שמרים של סבתא לאה הכי טובות והכי קלות שתאפו - מתכון מנצח כמו בקונדיטוריה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 11/01/2022 | 08:10
רולדת שמרים של סבתא לאה הכי טובות והכי קלות שתאפו - מתכון מנצח כמו בקונדיטוריה

תקציר המתכון: רולדת שמרים טעימות, ממכרות שכולם אוהבים קטנים וגדולים - מתכון קל שתמיד מצליח.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו.

  2. מכניסים את כל מרכיבי הסירופ לסיר מביאים לרתיחה ומבשלים 4-5 דקות על להבה גבוהה מסירים את קליפת הלימון ומניחים להתקרר בצד

  3. בקערת המיקסר מניחים את השמרים, הסוכר, המים הפושרים מערבבים לתערובת אחידה ומחכים 4-5 דקות עד שהתערובת מתחילה לתסוס אתם תראו בועות

  4. מוסיפים את הקמח, חלב פושר, שמנת חמוצה, קוניאק, ביצים, תמצית וניל, רום, חמאה ומתחילים ללוש בעזרת וו לישה 7-8 דקות ואז לקראת סיום הוסיפו את המלח, הבצק מעט דביק למגע אין צורך להילחץ הוא מתייצב בהתפחה, מפזרים מעט קמח מעל הבצק ומתפיחים עד הכפלת הנפח

  5. מורידים את נפח הבצק ע"י לישה בעזרת הידיים, מקמחים את משטח העבודה במעט קמח, מעבירים את הבצק למשטח העבודה המקומח לשים לעיגול, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, על משטח מקומח מרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ, מורחים מילוי בשכבה דקה ומגלגלים לרולדה הדוקה, בסוף פשוט יוצרים צורת בורג מ-2 רולדות ושמים בתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה להתפחה, חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק

  6. מכסים את העוגות ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן

  7. כאמור, מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו, מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה עם קורט מלח בעדינות, מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות, זהובות ויציבות

  8. מברישים את העוגות בסירופ בנדיבות כשהן יוצאות מהתנור

  9. תיהנו חברים

  10. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה