לןגן

דלעת ערמונים קישואים עגולים ובצל ממולאים באורז בשר ירקות ופירות יבשים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 11/01/2022 | 07:16
דלעת ערמונים קישואים עגולים ובצל ממולאים באורז בשר ירקות ופירות יבשים של סבתא לאה

תקציר המתכון: דלישס!!! ממולאים ממכרים, מנצחים, מושלמים, טעימים בניחוח אגוזי, ברוטב חמוץ מתוק והמון הפתעות.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת המלית ... מערבבים היטב היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי המלית ושמים בצד

  2. חותכים את החלק העליון של כל דלעת וכל קישוא כך שנוצר לנו "מכסה" לכל דלעת וקישוא אותו שומרים בצד

  3. מרוקנים את הדלעות מהגרעינים ושוטפים היטב

  4. מרוקנים את הקישואים מתוכנם בעזרת כפית או בעזרת מכשיר שמיועד לכך

  5. קוצצים דק את כל תוכן הקישואים ומוסיפים לתוך קערה עם המלית ומערבבים היטב

  6. בצלים לקלף, לחרוץ פס עבה עד אמצע הבצל בעזרת סכין חדה, שמים בקערה זכוכית מלאה במים ומכניסים לאידוי למיקרוגל ל-10 דקות עד לריכוך חלקי של הבצלים או אפשר לחלוט את הבצלים עם מים רותחים במשך 10 דקות, לסנן לקרר ואז להפריד בזהירות בין העלים של הבצל

  7. מסדרים את הדלעות, הקישואים בעמידה יפה בתבנית משומנת מעט, מרססים שמן קלות בתוך כל דלעת וקישוא

  8. ממלאים במלית את הדלעות, הקישואים, עלי הבצל

  9. מילוי הבצל ... לוקחים עלי בצל, מניחים באחד הקצוות מילוי, עוטפים ומגלגלים את העלה מסביב, מהדקים היטב

  10. שימו לב !!! מליצה לא לדחוס את המילוי פנימה ולא למלא את הממולאים עד לקצה, הם עוד יתנפחו בזמן האפייה

  11. סוגרים את הדלעות הקישואים עם המכסה

  12. מפזרים יפה את עלי הבצל הממולאים בניהם

  13. מפזרים את התמרים יפה בניהם

  14. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק, יוצקים את הרוטב לתוך התבנית, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף

  15. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו ואופים כשעה ו-3/4

  16. לאחר שעה ו-3/4 מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וממשיכים לאפות עוד רבע שעה ומגישים

  17. טיפ ...

  18. צמחונים, טבעונים, ממליצה לעשות את המתכון בלי בשר גם טעים אש!!! תנסו

  19. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה