לןגן

מוסקה חצילים

מאת: זהר מנדל, פורסם: 07/01/2022 | 14:49
מוסקה חצילים

תקציר המתכון: טעים מאוד. אותו מתכון כמו מפרום רק עם חצילים

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שלב א' - חצילים:

  2. חותכים לרוחב לפרוסות עבות, כך שאפשר לחצות כל חתיכה באמצע כמעט עד סופה

  3. ממליחים את החצילים מבפנים ומבחוץ ונותנים להם לנוח.

  4. שלב ב' - בשר טחון:

  5. מגרדים בצל בפומפיה ומטגנים ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים הייטב

  6. אם הבשר קצת קשה אפשר להוסיף קצת שמן ומים

  7. שלב ג' - הרכבת המוסקה:

  8. לוקחים חתיכת בשר ועושים ממנה קציצה ושמים אותה בין שתי השכבות של החצילים ומועכים קצת ומניחים בצד

  9. מכינים 2 קערות, באחת קמח, ובשניה ביצים ורסק עגבניות, טובלים את החציל בביצה ואז בקמח ומטגנים בשמן רותח, משני הצדדים ומניחים במסננת

  10. שלב ד' - הכנת רוטב ובישול המוסקה:

  11. חותכים בצל, שום ועגבניות לרצועות, שמים בסיר רחב ומטגנים קלות, מוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומוסיפים מים, מומלץ מאוד להוסיף גם את מיץ הלימון

  12. מסדרים את החצילים בסיר ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים טעמים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה

  13. בתאבון