מרק ירקות עם גריסים, עדשים כתומות, עדשים ירוקות מהיר של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 06/01/2022 | 07:20
תקציר המתכון:
מרק מעולה, מנצח, ממכר, הכנה בקלי קלות, כל אחד יכול.
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
למרק ...
-
3/4 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב מושרים 20 דקות במים רותחים.
-
3/4 כוס עדשים ירוקות שטופים היטב מושרים 20 דקות במים רותחים.
-
3/4 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות היטב.
-
1/4 כוס שמן זית.
-
1 בצל גדול קצוץ דק.
-
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנות.
-
1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות קטנות.
-
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנות.
-
4 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים דק.
-
4 שיני שום כתושות.
-
תבלינים ...
-
2 כפות אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט או אפשר להחליף ב-1 כף מלח, לשיקולכם.
-
1 כף כמון.
-
1 כף שטוחה חוויאג' למרק תימני.
-
1 כפית גדושה כורכום.
-
1 כפית גדושה כוסברה טחונה.
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור.
-
1 כפית מלח או לפי הטעם.
-
1/2 כפית סחוג ירוק או יותר לאוהבי החריף מוסיף המון טעם.
-
7 כוסות מים רותחים או לפי הצורך.
אופן הכנה
-
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל, הגזר, תפוח האדמה, בטטה, גבעולי הסלרי יחד עם העלים ומטגנים על להבה גבוהה כמה דקות (3-4 דקות).
-
מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד דקה נוספת
-
מוסיפים את גריסי הפנינה, עדשים כתומות, תבלינים ומערבבים היטב
-
מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מורידים את הלהבה ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כחצי שעה או עד שגריסי הפנינה רכות, אפשר להוסיף מים רותחים אם המרק סמיך מדי
-
זהו מוכן! ממליצה בחום כמה דקות עבודה ויש לכם מרק מזין, מנחם, נהדר
-
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה