לןגן

ענני מרנג פטל

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 30/12/2021 | 08:06
ענני מרנג פטל

תקציר המתכון: כל ביס חלומי מעטפת מתפוצצת ורכות מבפנים

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

להכנת המרנג

להכנת מחית פטל

אופן הכנה

  1. הכינו את המחית על ידי דחיפת הפטל דרך מסננת לקערה קטנה ופזרו מעל את אבקת הסוכר. ערבבו היטב עד שהתערובת נעשית חלקה.

  2. חממו מראש את התנור לחום של 110 מעלות.

  3. בבן מארי )קערה מעל סיר עם קצת מים) נמיס על אש נמוכה חלבונים עם הסוכר בערך 5-7 דקות ונערבב מדי פעם עם מטרפה, עד שכל הסוכר נמס.

  4. *שימו לב שאסור למים שבסיר לגעת בקערה.

  5. כשמוכן להעביר לקערת מיקסר נקייה ולחכות כמה דקות שזה יתקרר.

  6. להקציף (עם החלק של הבלון הקצפה) על מהירות הכי גבוהה במשך 10-12 דקות עד קבלת קצף חלק ועמיד.

  7. לשפוך את המחית פטל לתוך המרנג ובעזרת לקקן לערבב בעדינות בצורת קיפול, ממש טיפה כדי שלא הכל יתערבב.

  8. בעזרת 2 כפות נשים מרנג על נייר אפייה במרווח זה מזה.

  9. להכניס לתנור לבערך 2-3 שעות.

  10. כשהמרנג יציב ונפרד בקלות מהנייר אפייה זה אומר שזה מוכן.

  11. *אם שמים 2 תבניות בתנור אז לשים את התנור על טורבו ובאמצע האפייה להחליף בין שתי התבניות.

  12. *ניתן גם לטפטף מעל לכל גוש כפית ממחית הפטל, ואז בעזרת קיסם, השחילו את המחית דרך כל מרנג.

  13. העבירו לתבנית רשת ברזל כדי לקררם ואחסנו בקופסא אטומה.

  14. המתכון בהשראת השף יותם אוטולנגי מתוך סרט הקולנוע "געגועים מתוקים".