לןגן

לחם טורקי

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 27/12/2021 | 21:31
לחם טורקי

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים לתסיסה מקדימה

לבצק

לרוטב

אופן הכנה

  1. בקערה שמים שמרים, כוס מים חמים וכוס קמח ומערבבים עם מרית עד שהגושים נעלמים מכסים ומניחים 20 דקות לנוח.

  2. לאחר מכן מערבבים מוסיפים כוס מים חמים ומערבבים מוסיפים 3 כוסות קמח מנופה כפית מלח ומערבבים עם מרית עד שגושי הקמח נעלמים מכסים ומניחים לתפיחה 20 דקות הבצק דביק.

  3. מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק ומערבבים במרית לכיוון האמצע. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מעגלים כל בצק לעיגול ומשטחים אותו לצורת פיתה, מרפדים תבנית אפיה עם נייר אפיה ושמים את הלחם. מחלקים את הנייר ל-2 כדי שתהיה הפרדה ושמים את הלחם השני נותנים לתפיחה 20 דקות.

  4. הכנת הרוטב:

  5. בקערה שמים 1.5 כפות קמח 20 מ"ל מים קרים ומערבבים מוסיפים 50 מ"ל מים רותחים מערבבים במהירות מוסיפים חלמון ביצה ומערבבים היטב.

  6. לאחר התפיחה מברישים את הלחם עם הרוטב.

  7. מעצבים את הלחם בקצות האצבעות לקבלת צורה מפזרים מעל שומשום אפשר גם קצח שמים קערת מים על בסיס התנור את התבנית שמים במגש התחתון. אופים בחום של 250 מעלות 15 דקות או עד שהלחם מקבל צבע זהוב.