לןגן

לחמניות מקמח מלא וקמח שיפון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 27/12/2021 | 20:47
לחמניות מקמח מלא וקמח שיפון

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים שמרים, סוכר ומים פושרים ומניחים לתסיסה.

  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את 3 סוגי הקמחים והמלח ולשים היטב מוסיפים את עיסת השמרים לשים מוסיפים מים בהדרגה ולשים מוסיפים את השמן והביצה ממשיכים ללוש עוד כמה דקות, מנמיכים ומוסיפים בהדרגה עוד 4 כפות של קמח.

  3. הבצק מעוד דביק, מקמחים היטב משטח עבודה ולשים את הבצק בצורת קיפולים או עם קלף אפיה בעדינות עד שהבצק מתגבש לבצק אחיד ולא דביק מידי פעם מקמחים את הבצק הבצק רך מאד.

  4. מכדררים לכדור מקמחים היטב את קערת המיקסר ושמים את כדור הבצק מקמחים מעט את כדור הבצק ומשאירים להתפחה עד להגדלת הנפח.

  5. מקמחים משטח עבודה ואת הבצק מחלקים ל-17 כדורים כל כדור מעצבים ללחמניה מאורכת.

  6. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומניחים את הלחמניות להתפחה עד להגדלת הנפח.

  7. לאחר ההתפחה חורצים חריצים בלחמניות.

  8. אופים בתנור 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות.