תקציר המתכון: הכי קל בעולם חיסלו את המנה
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
לשכבת הבשר:
בסיר- נמוך ורחב, לחמם את השמן על אש גבוהה, להוסיף את הירקות- הבצל, הסלרי והגזר ומעט מלח, לטגן כ-4 דקות, עד שהנוזלים שהירקות מפרישים, מתאדים.
להוסיף את השום הכתוש ולטגן כמה שניות.
להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך כדי ערבוב ופירוק של הבשר לפירורים. מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו לאפור, כ-5-7 דקות.
להוסיף את התבלינים- פפריקה, כמון, ראס אל חנות, מלח, פלפל וסוכר חום, לערבב. להוסיף את הרסק ולערבב. להוסיף את המים, לערבב.
לערבב את הקורנפלור עם 1 כף מים, עד שאין גושים של קורנפלור ולהוסיף לתערובת הבשר.
להביא את הסיר לרתיחה. להעביר לאש הכי נמוכה ולבשל כ-15-20 דקות. אם רואים שחסרים נוזלים, אפשר להוסיף עוד מים, אבל שלא יהיו יותר מדיי נוזלים.
בינתיים אפשר להכין את שכבת פירה תפוחי האדמה.
לשכבת פירה תפוחי-אדמה:
להניח את קוביות תפוחי-האדמה בסיר גדול, למלא במים עד כ-2 ס"מ מעל גובה תפוחי-האדמה. להוסיף 1 כף מלח. לשים את הסיר על אש גבוהה ולהביא לרתיחה. לבשל עם מכסה חצי פתוח עד שתפוחי-האדמה רכים כ-15-20 דקות. אפשר לנעוץ סכין בתפוח-אדמה ולבדוק אם הם רכים.
להניח מסננת גדולה בתוך קערה גדולה ולסנן את תפוחי האדמה ממיי הבישול. לשמור בינתיים את מיי הבישול. להשאיר את תפוחי-האדמה הרכים בסיר.
להוסיף לתפוחי האדמה את הכורכום, מלח ופלפל שחור. למעוך את תפוחי-האדמה עם מועך.
להוסיף חצי כוס מהמים ששמרנו בצד והשמן ולהמשיך למעוך. לצנן מעט את הפירה.
הרכבה ואפייה:
להדליק תנור ל-200 מעלות על מצב גריל.
אחרי שהבשר והפירה הצטננו מעט, להעביר לתבנית פיירקס (עדיף שקופה) את שכבת הבשר , ואת שכבת הפירה מעל שכבת הבשר וליישר.
לקחת כף ובעזרת גב הכף ליישר את הפירה. ליצור פסים בפירה בעזרת מזלג.
לזלף מעט שמן זית מעל שכבת הפירה (או להתיז עם תרסיס שמן).
להכניס לתנור לאפייה של 15-20 דקות או עד ששכבת הפירה מקבלת השחמה יפה.