לןגן

בצק עלים ממולא בתרד וגבינות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 26/12/2021 | 21:18
בצק עלים ממולא בתרד וגבינות

תקציר המתכון: בצק עלים בקלות להכין בבית

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים לבצק

להברשה

חומרים למילוי

להברשה על הבצק

אופן הכנה

  1. בקערה שמים חלב, שמן קנולה, ביצה, כף חומץ אבקת אפיה ומערבלים היטב לאיחוד החומרים מוסיפים קמח מנופה ומלח בהדרגה מערבבים מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים ולשים את הבצק כמה דקות עד שנהפך לבצק רך וגמיש.

  2. מעגלים לכדור מרדדים על משטח עבודה כמה דקות ומחלקים את הבצק ל-16 חלקים, כל חלק מעגלים לכדור. מכסים מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 20 ס"מ כך עושים עם כל הכדורים.

  3. לוקחים עיגול בצק ומברישים בחמאה מומסת מכסים עם עיגול שני מברישים שוב עם חמאה מומסת ומקפלים לריבוע שמים בצד מכסים בניילון למשך 15 דקות.

  4. בינתיים מכינים את המילוי, בקערה שמים את עלי התרד מוסיפים את הגבינות פפריקה ומערבבים.

  5. מקמחים משטח עבודה מרדדים את ריבוע הבצק לריבוע מקפלים בצורת מעטפה מהדקים הופכים ומרדדים שוב לריבוע בגודל 20 ס"מ ממלאים 2 כפיות ממילוי התרד והגבינות ומקפלים בצורת מעטפה ומהדקים היטב מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה כך עושים עם כל הבצק.

  6. מורחים בחלמון ביצה מעורבב עם כף חלב שמים באמצע עיגולי גבינת עיזים בצורת פרח מפזרים מעל שומשום קצח או מה שרוצים.

  7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות מוכנות ומקבלות צבע זהוב.