חמין לשבת
מאת: יפה רייפלר, פורסם: 25/12/2021 | 08:06
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
2 כפות שמן
-
½ ק"ג קוביות בשר
-
½ ק"ג צלעות כבש
-
1 עצם מח
-
3 בצלים קטנים שלמים
-
1 בצל גדול קצוץ גס
-
½ כוס שעועית לבנה
-
½ כוס שעועית ברבוניה
-
½ כוס שעועית אדומה
-
1 כוס גרגירי חומוס מושרה
-
1 כוס חיטה
-
½ כפית פלפל שחור
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
½ כפית פפריקה חריפה
-
¼ כפית פלפל אנגלי
-
מלח לפי הטעם
-
3 כפות סילאן
-
5 תפוחי אדמה
-
1 בטטה
-
5 ביצים מבושלות
-
1 כפית שום כתוש
-
מים עד כיסוי
-
***
-
(אני לא משרה את הקטניות למעט החומוס)
אופן הכנה
-
בסיר גדול ומכיל לשים שמן ולטגן בצל קצוץ.
-
להוסיף את כל הבשר, עצם מח, כל השעועית, חומוס, חיטה, תפו"א, בצלים, בטטה, ביצים.
-
לתבל ולהוסיף סילאן, מים
-
לערבב להוסיף מלח לפי הטעם.
-
לבשל ולהביא לרתיחה..
-
להנמיך להבה ולבשל כשעה וחצי
-
להעביר את הסיר לתנור על 100 מעלות או לפלטת שבת..
-
***
-
אפשר להוסיף לסיר
-
קוקלה או אורז בשקית קוקי..
-
***