לןגן

קובה חמוסטה

מאת: אורית לוי, פורסם: 21/12/2021 | 15:48
קובה חמוסטה

תקציר המתכון: כל ביס נמס בפה!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למעטפת

למלית

למרק

אופן הכנה

  1. לשטוף את הבורגול ולסנן. להניח בקערה, למלא מים עד גובה הבורגול ומעט יותר, להניח ל- 40 דק' עד שהמים נספגים.

  2. להוסיף מרגרינה ואת הסולת תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק גמיש. לכסות ולתת לנוח כ- 40 דקות נוספות.

  3. לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את השום ולטגן עוד מס' שניות. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך ערבוב עד שמשנה צבעו לאפרפר.

  4. להוסיף תבלינים, לערבב היטב עם מזלג. לסגור את האש ולהוסיף את הפטרוזיליה. לתת להצטנן מעט.

  5. למרק:

  6. בסיר גדול לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד הזהבה. להוסיף את כל יתרת המצרכים חוץ ממיץ הלימון.

  7. לערבב היטב, לסגור מכסה ולטגן כ- 4 דקות לאידוי.

  8. להוסיף בערך 3 ליטר מים ולהרתיח. להוריד ללהבה נמוכה ולבשל כ- 30 דקות עם מכסה חצי סגור.

  9. להוסיף מיץ לימון, לטעום ואם חסר מלח או פלפל - להוסיף.

  10. להכנת הקובות:

  11. להרטיב ידיים כל זמן ההכנה. כשהידיים רטובות הבצק נהיה גמיש ונוח למילוי.

  12. קורצים מהבצק כדור קטן, יוצרים בו גומה עם האגודל ויוצרים ''בור'' להכנסת המילוי.

  13. מניחים בשקע כפית מלאה מהמילוי מהמחבת, באצבעות רטובות סוגרים את הכדור על המילוי, מגלגלים מעט בידיים ויוצרים כדור. משטחים מעט ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

  14. להכניס את הקובות למרק הרותח ולבשל 20 דקות.