ירקות שורש צלויים בתנור של סבתא לאה שכולם אוהבים קטנים וגדולים
מאת: לאה מאיר, פורסם: 21/12/2021 | 07:39
תקציר המתכון:
תוספת מושלמת טעימה בטירוף, קלה להכנה (10 דקות) ותמיד מצליחה.
קטגוריה: תוספות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
שימו לב!!! אפשר להשתמש בכל סוגי הירקות שיש בבית.
-
לירקות ...
-
2 ראשי שום חצויות לחצי.
-
3-4 גזרים קלופים חתוכים לרצועות עבות.
-
3 סלקים בינוניים קלופים חתוכים לשמיניות.
-
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לשמיניות.
-
2 בטטות קלופות חתוכות לרצועות גדולות.
-
2 בצלים גדולים לבנים קלופים וחתוכים לרבעים.
-
2 בצלים גדולים סגולים קלופים וחתוכים לרבעים.
-
2 קולרבי בינוניים קלופים, חתוכים לשמיניות.
-
2 לפת בינוניים קלופים, חתוכים לשמיניות.
-
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס.
-
1 ראש סלרי קלוף וחתוך לשמיניות.
-
1 כרובית מופרדת לפרחים.
-
דלעת קלופה חתוכה לרצועות גסות.
-
1 דלורית בינונית קלופה חתוכה לרצועות עבות.
-
1 כרישה חתוכה לרצועות עבות.
-
לרוטב הירקות ...
-
1/4-1/3 כוס שמן זית.
-
1 כף גדושה אבקת מרק בצל.
-
1 כף שטוחה מלח.
-
1 כפית פלפל שחור גרוס.
-
1 כפית תבלין צ'ילי גרוס חריף או 1 כפית פפריקה חריפה.
-
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ דק.
-
2 כפות טימין טרי קצוץ דק.
אופן הכנה
-
שמים את כל הירקות בתבנית גדולה
-
יוצקים את השמן, אבקת מרק בצל, מלח, פלפל שחור גרוס, צ'לי גרוס חריף ומערבבים היטב כך שכל הירקות יצופו היטב
-
מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים שוב היטב היטב
-
שימו לב!!! את עשבי התיבול שמים רק לאחר שהירקות עורבבו וצופו היטב בשמן ככה עשבי התיבול ידבקו היטב לירקות ולא ישקעו בתחתית התבנית, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף
-
מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות טורבו ואופים 50 דקות
-
לאחר 50 דקות מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהירקות משחימים היטב כרבע שעה נוספת
-
ממליצה להפוך את הירקות פעם אחת במהלך האפייה, זהירות חם מאוד
-
מוציאים מהתנור מקררים מעט ומגישים
-
טיפ ...
-
את תוספת הירקות אפשר להכין מראש ולחמם לפני הגשה
-
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה