לןגן

סמבוסק במילוי חומוס ופטריות

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 16/12/2021 | 16:01
סמבוסק במילוי חומוס ופטריות

תקציר המתכון: המתכון של חני אסור, עונה 3, תכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ משודרת בכל יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק- מניחים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר ומערבבים עם וו לישה

  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד להתפחה כחצי שעה עד שעה.

  3. הכנת המילוי - מבשלים את גרגרי החומוס לפי ההוראות על האריזה וכשהחומוס מתרכך טוחנים אותו במעבד מזון יחד עם התבלינים. מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן ומוסיפים את החומוס הטחון לטיגון קל של שתי דקות. מניחים את תערובת החומוס עם הבצל בצד להתקררות.

  4. מטגנים את הפטריות והתבלינים כמה דקות עד לריכוך.

  5. מוסיפים את החומוס המוכן עם הבצל לתערובת הפטריות ומערבבים היטב.

  6. הכנת הסמבוסק

  7. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים וקורצים עיגולים בקוטר של 9 ס"מ. במרכז של כל עיגול שמים כף מהמילוי וסוגרים. מחממים שמן עמוק בסיר סוטאז' ומטגנים את הסמבוסק עד להשחמה קלה משני הצדדים.