עוף ללא עצמות במילוי בורגול וכבדי עוף
מאת: חופית אלמקייס, פורסם: 09/12/2021 | 20:02
תקציר המתכון:
עוף רךךך וטעים בטירוף
כל מי שיטעם יבקש את המתכון
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
עוף שלם ללא עצמות(ניתן לבקש מהקצב שיפרק את העצמות)
-
אפשר גם עוף עם עצמות
-
**חופית אלמקייס**
למילוי
-
כוס בורגול רגיל לא דק-מושרה במים עד שהמים נספגים,ומסננים
-
250 גר כבדי עוף צלויים על האש
-
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
-
חופן פטרוזליה קצוצה
-
חצי כף מלח בצל-מלח הארץ
-
כפית פלפל שחור
-
חצי כפית כורכום
-
**חופית אלמקייס**
לתיבול העוף
-
חצי כף מלח שום-מלח הארץ
-
חצי כף מלח פפריקה- מלח הארץ
-
חצי כף פלפל שחור גרוס
-
חצי כף פפריקה מעושנת
-
2 כפות סילאן
-
2 כפות רוטב ברביקיו
-
2 כפות רוטב טריאקי
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
-
**חופית אלמקייס**לערבב קלות את חומרי המילוי ולמלות את העוף בנדיבות,לסגור בקיסמים ולקשור בחוט מסביב לכל העוף.
-
לעסות את העוף ברוטב מכל הצדדים
-
להניח בסיר יציקה,או בתבנית ולכסות
-
להכניס לתנור בחום 200 מעלות חצי שעה,להוריד ל170 ולצלות עוד כשעה
-
להוריד כיסוי להכניס לעוד 10 דקות להשחמה.בהצלחה חופית אלמקייס