תקציר המתכון: אורז טעים, ממכר, מפנק, מהיר פשוט להכנה, מושלם לאירוח בט"ו בשבט או כתוספת לארוחה או סתם שרוצים להרשים, כל אחד יכול.
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
הכנת האורז ...
מחממים את השמן מוסיפים את הבצל ומטגנים 2-3 דקות
מוסיפים את התבלינים (כורכום, קארי, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור) ומטגנים 1-2 דקות נוספות
מוסיפים את האורז השטוף והמסונן היטב ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות
מוסיפים את ציר העוף, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, הרוטב של האורז צריך להיות מלוח במקצת
מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה, מכסים במכסה הסיר ומבשלים כ-20 דקות, מכבים את הלהבה
שימו לב!!! לא לפתוח את מכסה הסיר תוך כדי בישול האורז כדי שהאדים לא ייצאו
בזמן שהאורז מתבשל מכינים את התוספות ...
מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות עד שרצועות הבצל משחימות, מוציאים מהמחבת לתוך קערה קטנה ושמים בצד
מוסיפים למחבת את השקדים וקולים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כמה דקות עד להשחמה קלה (זהירות לא לשרוף), מוציאים לתוך קערה קטנה ושמים בצד
הוספת התוספות לאורז ...
בסיום בישול האורז מוסיפים את רצועות הבצל המטוגן, שקדים, צימוקים, חמוציות לתוך סיר האורז ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג בלבד עד לפיזור אחיד של התוספות ואיוורור האורז
משאירים את הסיר עם חצי מכסה סגור וממתינים 8-10 דקות לספיגת הטעמים ומגישים חם
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה