תקציר המתכון: מרשים, טעים וקל להכנה
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
לחמם תנור ל- 200 מעלות רגיל (לא טורבו)
לפזר מלח גס על תבנית מרופדת נייר אפייה, להניח את תפוחי האדמה עם קליפתם ולהכניס לאפייה 50 דקות.
למילוי:
במחבת גדולה לטגן ב- 4 כפות שמן את הבצל עד הזהבה.
להוסיף את הסוכר ולערבב היטב. להוסיף את שיני השום הכתושות ולטגן עוד כדקה.
להוסיף את העגבניות ולטגן עוד 2 דקות.
להוסיף את הבשר ולטגן תוך ערבוב עד שמשנה צבעו לאפרפר.
להוסיף את הרסק ולערבב. להוסיף את התבלינים ולערבב.
לכבות את האש ולהוסיף כוסברה ופטרוזיליה ולערבב היטב.
לחרוץ את תפוחי האדמה מלמעלה עם סכין לא עד הסוף ועם כפית להוציא בעדינות את התוכן שלהם ולהניח בקערה נפרדת (ליצור שקע בתפו''א בו נוכל למלא את הבשר).
למלא את השקע עם תערובת הבשר
לקישוט:
למעוך את מה שהוצאנו מתפוח האדמה היטב עם מחית או בבלנדר ולהוסיף מלח ולטעום.
להכניס את מחית תפוחי האדמה לשקית זילוף ולזלף על תפוחי האדמה עם הבשר.
ניתן גם להניח עם כף תלולית מעליהם ולעשות פסים יפים עם מזלג לקישוט למעלה.
להכניס לאפייה 200 מעלות על גבי נייר אפייה עד שמשחימים מלמעלה (10 דקות בערך)