לןגן

רוסטביף בטאבון

מאת: אורית לוי, פורסם: 23/11/2021 | 10:45
רוסטביף בטאבון

תקציר המתכון: יצא שלמות - מנה של מסעדת גורמה בכלום עבודה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. למרוח את הנתח היטב מכל צדדיו בחרדל, שמן זית, טימין ורוזמרין.

  2. לזרות על החלק העליון פלפל שחור גרוס.

  3. להשהות מכוסה לפחות 3 שעות מחוץ למקרר.

  4. לחמם טאבון ל- 300 מעלות ולהעביר ללהבה נמוכה.

  5. להניח את הבשר על רשת צלייה מוגבהת מעל תבנית אפייה אליה יצקתי כוס מים.

  6. להכניס לטאבון עם דלת חצי סגורה ולצלות 20 דקות לקבלת גוון שחום.

  7. להוציא את הנתח, לתת לטאבון להגיע ל- 200 מעלות.

  8. להכניס שוב את הנתח ולצלות עם דלת חצי סגורה עוד 25 דקות למידת עשייה מדיום רייר.

  9. אם רוצים יותר עשוי לצלות עוד 10 דקות.

  10. להוציא, לזרות מלח גס, לעטוף בנייר כסף לפחות 10 דקות ולפרוס.