תקציר המתכון: מתכון של בלה אהרונוביץ מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ בערוץ 24, עונה 3
קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מערבבים קמח, חמאה ואבקת אפייה לתערובת פירורית במיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את השמנת ומערבבים למרקם חלק.
שומרים במקרר לשעתיים לפחות להתקררות.
כשהבצק מוכן - משטיחים וחותכים עיגול גדול מעט מהגודל של תבנית טארט ומניחים בתבנית, מכניסים למקפיא להתייצבות והקפאה.
כשהבצק יוצא מהמקפיא, מחוררים חורים קטנים בעזרת מזלג על מנת למנוע ממנו לתפוח.
להכנת המלית - מערבבים את כל הגבינות והביצה בקערה למרקם אחיד ומוסיפים מלח ופלפל.
מקפיצים במחבת את שיני השום עם הפטריות והטימין עד שהפטריות מתרככות.
מעבירים את התערובות למלית הגבינות ומערבבים.
מניחים את מלית הגבינות והפטריות בתבנית עם הבצק, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 35 דקות.