לןגן

אורז עם בשר ובצלים

מאת: אורית לוי, פורסם: 04/11/2021 | 11:44
אורז עם בשר ובצלים

תקציר המתכון: אמאלה כמה טעים ובקלי קלות להכנה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל את האורז בסיר נפרד:

  2. בשתי כפות שמן לטגן את האורז כחצי דקה.

  3. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולערבב.

  4. למזוג 3 כוסות מים רותחים, לערבב, להנמיך את האש.

  5. לכסות את הסיר במגבת נקייה ועליה להניח מכסה.

  6. לבשל 8 דקות, לסגור את האש, להשאיר מכוסה עוד 10 דקות לפחות.

  7. להכנת הבשר:

  8. בסיר סוטאז' עמוק ורחב וטגן בשמן את הבצלים הפרוסים עד הזהבה.

  9. להוסיף את הגזר המגורד ולטגן עוד כ- 3 דקות.

  10. להוסיף את הבשר ולטגן תוך ערבוב עם מזלג עד שישנה צבעו לאפור.

  11. להוסיף תבלינים ולערבב היטב.

  12. לערבב עם מזלג את האורז (יוצא אחד אחד) ולמזוג לסיר הבשר ולערבב הכל יחד.

  13. במחבת קטנה ללא שמן לקלות את הצנוברים והשקדים כחצי דקה. לא לשרוף אותם.

  14. להניח את תכולת המחבת על תערובת האורז והבשר ולהגיש ♥