קציצות דגים עם ניוקי ברוטב מרוקאי
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 29/10/2021 | 14:26
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
*קציצות דגים ברוטב מרוקאי עם ניוקי*
-
*לקציצות*
-
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
-
1 בצל גדול
-
צרור כוזברה
-
4 שיני שום
-
1 ביצה L
-
3 כפות פירורי לחם
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
¼ כפית פלפל שחור
-
¼ כפית כורכום
-
1 כפית כמון
-
½ כף שטוחה מלח
-
לטחון את הדג להוסיף את הביצה ואת פירורי הלחם לתבל ולערבב היטב
-
*לרוטב*
-
500 גרם ניוקי
-
1 גמבה פרוסה לרצועות
-
צרור כוזברה קצוצה
-
פלפל חריף פרוס
-
5 שיני שום פרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
פלפל שחור
-
¼ כפית כורכום
-
1 כפית כמון
-
½ כוס שמן
-
1 כפית מלח
אופן הכנה
-
לחמם את השמן
-
להוסיף את הפפריקה והשום לחממם מעט
-
להוסיף כוס מים
-
לסדר את הגמבות והפלפל
-
לבשל כ-3 דקות עד לריכוך הירקות
-
להוסיף את הניוקי
-
לתבל
-
להוסיף כליטר מים להביא לרתיחה
-
ליצור כדורים קטנים
-
לזרוק לרוטב הרותח
-
להעביר ללהבה בנונית אש נמוכה
-
לבשל כחצי שעה
-
באהבה נועם זיגדון 💞