פלפלונים ממולאים בבשר ברוטב נענע לימוני
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 26/10/2021 | 11:15
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*פלפלונים ממולאים ברוטב נענע לימוני*
-
20-25 פלפלונים בצבעים
-
לחרוץ חריץ במרכז ולרוקן תוכן
-
*מילוי :*
לערבב
-
½ כוס כוס אורז
-
1/2 קילו חזה עוף טחון/ בשר טחון
-
1 כף בצל יבש מטוגן
-
3 כפות צנוברים
-
4-5 שיני שום כתוש
לקצוץ דק
-
פיטרוזליה
-
נענע
-
כרפס
-
שמיר
-
כוזברה
-
¼ כפית כורכום
-
¼ כפית פלפל שחור
-
¼ כף מלח
-
2 כפות שמן
-
*לרוטב*
-
1 בצל גדול חתוך לקוביות
-
מים לפי הצורך
-
4 שיני שום פרוס
-
3 גבעולי כרפס
-
מיץ מחצי לימון
-
מעט אבקת מרק
-
¼ כפית כורכום
-
פלפל שחור
-
מלח
-
שמן
אופן הכנה
-
לטגן את הבצל עד לשקיפות
-
להוסיף את הכרפס הנענע והשום לטגן עד לריכוך
-
להוסיף ½ ליטר מים ולתבל
-
למלא את הפילפלונים בתערובת הבשר
-
לסדר מעל הרוטב
-
לכבות את הסיר ולבשל על אש גבוהה כ- 5 דקות
-
להוסיף מים עד לכיסוי הממולאים
-
להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה להבה בנונית כ- 40 דקות
-
באהבה נועם זיגדון 💞