לןגן

פיצה פצץ מהירה הכי טעימה שיש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 23/10/2021 | 06:20
פיצה פצץ מהירה הכי טעימה שיש של סבתא לאה

תקציר המתכון: פיצה פצץ, פיצה משפחתית מבצק שמרים מהיר מושלם, 15 דקות התפחה ולתנור, וכן אפשר גם עם קמח כוסמין.

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק הפיצה

לרוטב הפיצה

לרוטב פיצה ביתי

תוספות

אופן הכנה

  1. הכנת בצק הפיצה ...

  2. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, שמרים, סוכר, כוס מים פושרים ואת שליש הכוס יוצקים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך ונעים, ממליצה ללוש 10 דקות

  3. שימו לב את המלח הוסיפו אחרי 5 דקות לישה

  4. בסיום הלישה הוציאו את הבצק מהקערה ולושו בעזרת הידיים עד שיתקבל כדור חלק

  5. מחזירים את הבצק לקערה, משמנים בכף שמן מכל הצדדים, מכסים במגבת מטבח או ניילון נצמד ומתפיחים 15 דקות בקיץ, בחורף ממליצה התפחה של 30 דקות

  6. בזמן שהבצק תופח מעט מכינים את הרוטב, פשוט ומהיר מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה, ממליצה לטעום ולשפר טעמים אם צריך

  7. את פתיתי הגבינה הצהובה שמים בצד יחד עם כל התוספות שאוהבים

  8. מוציאים את הבצק לשיש מקומח היטב, מחלקים ל-2 חלקים שווים

  9. שימו לב!!! הבצק שומני מאוד אבל ברגע שמרדדים אותו על משטח מקומח או על נייר אפייה מקומח הוא הכי כייפי ונעים לעבודה

  10. מרדדים כל כדור לעלה גדול, משטחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה

  11. שמים בדפנות העיגול פתיתי גבינה צהובה סוגרים בעזרת האצבעות מעל ויוצרים שוליים עם קראסט גבינה טעים, מורחים את השוליים במעט שמן זית ואם רוצים מפזרים שומשום

  12. מורחים את רוטב הפיצה במרכז בשכבה אחידה, מפזרים בנדיבות פתיתי גבינה צהובה, מעל איזו תוספת שאתם אוהבים

  13. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות טורבו

  14. מכניסים את הפיצה למרכז התנור ואופים 10 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב בשולי הפיצה

  15. שימו לב!!! התנור חייב להיות מחומם מראש

  16. טיפ ...

  17. את הבצק אפשר ללוש בעזרת הידיים הכי כייף

  18. זהו מוכן! תכינו, תהנו, ושתפו

  19. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה