קובה אדומה לעצלנים
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 22/10/2021 | 12:49
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
*קובה אדומה לעצלנים*
-
קציצות בשר עם סולת
-
ברוטב סלק חמוץ מתוק
-
*לכדורי הבשר*
-
לערבב הכל יחד
-
להניח בצד לחצי שעה
-
לספיגת נוזלים וטעמים
-
1 ק"ג בשר טחון
-
1 בצל קצוץ דק דק
-
½ כוס סולת מבורר
-
½ כוס פירורי לחם
-
צרור פיטרוזליה קצוצה
-
½ כף בהרט
-
¼ כפית פלפל שחור
-
¼ כוס מים
-
3 כפות שמן
-
1 ביצה L
-
מלח
-
*לרוטב*
-
4-5 סלקים פרוסים דק דק
-
4 גבעולים של כרפס
-
1-2 כפות סוכר
-
מיץ מלימון שלם
-
¼ כפית פלפל שחור
-
1 וחצי ליטר מים
-
4 כפות שמן
-
מלח
אופן הכנה
-
לטגן את הסלק עם השמן
-
עד לריכוך
-
להוסיף את הכרפס והמים לתבל
-
להביא לרתיחה ולבשל כ-10 דקות לפני שזורקים את הקציצות
-
ליצור מהעיסה כדורים בגודל פינג פונג
-
לזרוק למרק הרותח
-
להביא לרתיחה
-
להעביר ללהבה בינונית אש נמוכה
-
לבשל כ-40 דקות
-
באהבה נועם זיגדון 💞