מפרום טבעוני/צמחוני
מאת: יפה רייפלר, פורסם: 20/10/2021 | 07:20
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
4 תפו"א מקולפים ופרוסים עם פה פתוח עד האמצע למילוי..
-
*
-
שמן לטיגון
-
*
למלית
-
1 סלסלה פטריות שמפניון
-
½ חבילה פטרוזיליה קצוץ
-
¼ חבילה כוסברה קצוץ
-
1 בצל יבש קצוץ
-
1 בצל מטוגן
-
1 קישוא קטן
-
½ כוס פקאן קצוץ דק
-
½ כוס אגוזי מלך קצוץ דק
-
1 כף קמח מצה
הכנת עיסת המילוי
-
להכניס הכל לקוצץ מזון עד קבלת עיסה אחידה..
-
לתבל עם
-
½ כפית פלפל שחור 1 כפית תבלין למפרום (חררת')
-
¼ כפית קינמון
-
מלח לפי הטעם..
-
*
-
1 כוס קמח לקימוח
-
*
לבלילה
-
½ כוס קמח
-
½ כוס מים
-
1 כוס מי סודה
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
מלח לפי הטעם.
ההכנה
-
להכניס את המצרכים לקערה לערבב היטב לבלילה חלקה.
אופן הכנה
-
למלא את פרוסות תפוחי האדמה ולקמח היטב.
-
לטבול בבלילה ולטגן במחבת עם שמן חם על להבה בינונית משני הצדדים.
-
לסדר את המפרום בסיר על מצע בצל , גבעולי סלרי,גזר וכו'
-
הכנת הרוטב:
-
במחבת עם מעט שמן להוסיף את רסק העגבניות , פפריקה לטגן ולפתוח את הרסק עם ½ כוס מים..
-
להוסיף עוד 1 כוס מים לערבב היטב ולשפוך מעל המפרום..
-
להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כחצי שעה.
-
להגיש חם..
-
על מצע קוסקוס וגרגרי רימון