מאפינס גבינות זיתים ותירס נחטפים - מתכון הכי קל בעולם שתמיד מצליח של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 18/10/2021 | 06:35
תקציר המתכון:
מאפינס טעימים, רכים ונימוחים לילדים במיוחד, כמה ערבובים, קערה והופ לתנור, וכן אפשר גם עם קמח כוסמין, כל אחד יכול.
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת המאפינס יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
-
מתקבלים כ-16 מאפינס.
נדרש
-
תבנית מאפינס משומנת היטב, ממליצה להשתמש בתבנית מאפינס מסיליקון, המאפינס יוצאים יפים ובקלות.
למאפינס
-
3/4 כוס קמח תופח מנופה (105 גרם) או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-3/4 כוס קמח לבן רגיל מנופה + 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם) או 3/4 כוס קמח כוסמין לבן מנופה + 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם).
-
150 גרם יוגורט, גביע קטן.
-
250 גרם גבינה לבנה.
-
3/4 כוס פתיתי גבינה צהובה עמק.
-
3 ביצים.
-
3/4 כפית מלח.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
1 כוס זיתים ירוקים פרוסים דק.
-
1/2 כוס גרגירי תירס (אני השתמשתי מקופסת שימורים, ממליצה לשטוף ולסנן היטב את גרגירי התירס לפני שמוסיפים לתערובת המאפינס)
לקישוט
-
1/2 כוס זיתים ירוקים פרוסים דק.
-
1/2 כוס גרגירי תירס.
-
1/2 כוס פתיתי גבינה צהובה.
אופן הכנה
-
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות
-
בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המאפינס עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים
-
יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס וממלאים כל שקע רק עד 3/4 גובה, מפזרים מעט זיתים ירוקים פרוסים, גרגירי תירס ופתיתי גבינה
-
דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש במטבח, מכניסים למרכז התנור ואופים כ-35 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים מלמעלה יפה
-
טיפ ...
-
אם משתמשים בתבנית מאפינס רגילה, יש לשים בכל השקעים מנג'טים ולשמן היטב
-
אפשר לטגן בצל ולשים בתוך הבלילה
-
זהו מוכן! פתרון נהדר וטעים לארוחה קלה שהילדים והמבוגרים יאהבו לנשנש
-
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה