לןגן

עוגת גבינה הפוכה

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 23/07/2015 | 01:20
עוגת גבינה הפוכה

תקציר המתכון: עוגת גבינה אישית הפוכה עם רוטב קרמל מהביל

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 55 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקרם גבינה:

לקרם הקרמל:

אופן הכנה

  1. לפני הכל לחמם תנור ל150 מעלות

  2. למרוח חמאה על 10 קעריות חסינות לחום (3/4 כוס קיבולת)

  3. בסיר בינוני גבוה ( חשוב שיהיה גבוה כי אנחנו הולכות להכין רוטב קרמל וצריכים להיות זהירים שלא ניכווה חלילה) להוסיף את הסוכר חמאה והדבש.... על להבה בינונית להביא להמסה מוחלטת תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרף ידני לאחר מכן להגביר את הלבהה לבינוני / גבוה ולהמשיך לבשל את הקרם קרמל תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת צבע חום מוקה ( 5 דקות בישול) או עד שהמד חום מראה 150 מעלות * ראו תמונה. בשלב זה להוריד מהאש ולהוסיף את המים בזהירות רבה כי זה יבעבע ( תדאגו שהילדים לא יהיו לידכן כשאתן מכינות את הקרמל כלל זהירות שתמיד אבל תמיד אימצתי בכל אופן) לטרוף תוך כדי הוספת ה 1/3 כוס מים עד שהקרמל נירגע ולא מבעבע יותר.

  4. ליצוק בעדינות בערף 2 כפות מהסירופ לתוך הקעריות הקטנות * ראו תמונה ולהכניס למקרר ל 15 דקות

  5. במיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית להקציף את הגבינת שמנת עם הסוכר (3 דקות) להוסיף את השמנת החמוצה הלימון ןתמצית וניל להמשיך לערבל עד לקבלת קרם חלק ומבריק ( מידי פעם בעזרת מרית לנקות את קירות הקערה ) להנמיך את המהירות ולהוסיף ביצה לתת לה להיטמע ולהוסיף את הבאה וכך את כולן בשלב זה לא לערבל יותר מידי זה צריך להיות דיי מהיר לאחר שסיימתן עם הביצה האחרונה... בעזרת המרית לערבב מספר שניות רק בכדי לוודא שהקרם חלק

  6. להוציא את הקעריות ןהחלק את הקרם באופן שווה

  7. לסדר את הקעריות על תבנית ,להכניס בעדינות למדף האמצעי... להרתיח קומקום של מים ובעדינות רבה להוסיף לתבנית שבא הנחנו את כל הקעריות שיגיע לכ1/3 גובה * ראו תמונה לאפות 35 דקות

  8. להוציא מהתנור ולצנן להכניס למקרר ל שעה בכדי שיתייצב לפני ההגשה לקחת צלחת עמוקה ולהוסיף מעט מים חמים, להניח את הקערית מעל ל15 שניות ... לנגב מהים ואז בעזרת סכין קטנה להעביר מסביב לדפנות של הקערית ואז בעדינות להפוך לצלחת הגשה לקשט עם פירות

  9. בהצלחה ובתיאבון