תקציר המתכון: הם קטנים, טעימים, ממכרים, נחטפים, מושלמים, קוראסונים גבינה מבצק משלושה רכיבים מעולה למאפים מלוחים, מאפים מתוקים.
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
הכנת הבצק ...
מערבבים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את הקמח התופח או הקמח + אבקת אפייה ומלח
מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק קטנים
מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים קצר רק עד לקבלת פירורי בצק גדולים
מעבירים את פירורי הבצק ליריעת ניילון נצמד, מאחדים לבצק אחיד בעזרת כפות הידיים, משטחים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד, מעבירים למקרר לשעתיים עד לילה, בינתיים מכינים את מלית הגבינה
הכנת מלית הגבינה ...
מפוררים לקערה בינונית את הגבינה הבולגרית, מוסיפים את הריקוטה או מה שאוהבים ומערבבים עד להטמעה
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב לתערובת אחידה
מוסיפים את פתיתי הקשקבל או פתיתי גבינה שאהבתם, חופן זיתים ירוקים פרוסים דק, מתבלים במעט פלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה
שומרים במקרר מכוסה עד שהבצק יתקרר ויתייצב
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח מעט לעלה גדול, בעובי 1/2 ס"מ, אל תרדדו דק מידי הבצק יתקבל פחות פריך ומוצלח
מחלקים כל עיגול ל-10-12 משולשים שווים בגודלם בעזרת סכין חדה או גלגלת לפיצה
בחלקו הרחב של המשולש מניחים כפית יפה מהמילוי ומגלגלים בעדינות לכיוון החלק הצר
מסדרים את הקוראסונים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מעבירים למקרר לשעה כדי שהבצק שיתרכך קצת בינתיים יתייצב והקוראסונים יהיו פריכים וטעימים
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות, מברישים בביצה טררפה את הקוראסונים, מפזרים מעל שומשום ורק אם רוצים קצת קצח
מכניסים למרכז התנור ואופים 20-25 דקות עד להשחמה יפה, מקררים מעט וזוללים
שימו לב!!! הקוראסונים טעימים ביום האפייה
טיפים ...
אפשר להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר
אפשר להכין את הקוראסונים יום קודם ולשמור במקרר לפי האפייה ורק למחרת לאפות
אפשר להקפיא את שאריות הקוראסונים ביום ההכנה ולהפשיר שרוצים
כאמור, אני הכנתי את הקוראסונים עם הגבינות שציינתי במתכון, אבל אפשר לנצל את הגבינות שיש לכם בבית
אפשר במקום קוראסונים לעשות בורקסים במילוי גבינות
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה