לןגן

מאפינס זוקיני וגבינות מקמח כוסמין טעימים נחטפים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 11/10/2021 | 05:59
מאפינס זוקיני וגבינות מקמח כוסמין טעימים נחטפים של סבתא לאה

תקציר המתכון: מאפינס זוקיני וגבינות בכלום עבודה, כמה פשוט וכמה טעים, קערה ולתנור.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות

  2. הכנת המאפינס ...

  3. מחממים את החמאה והשמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה

  4. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה גדולה, מוסיפים את הביצים, שמן, יוגורט או שמנת חמוצה, חלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

  5. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, פרמז'ן, גבינה צהובה, מלח, פלפל שחור, זוקיני ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה

  6. מכינים תבנית מאפינס מסיליקון, או תבניות קטנות מנג'טים מסיליקון, ממלאים 3/4 מהתערובת לתוך השקעים

  7. שוטפים היטב את הזוקיני עם הקליפה, אין צורך לקלף, חותכים לריבועים קטנים קטנים, מפזרים מעל כל מאפינס, עדיף להכניס קצת פנימה בעזרת האצבע, זורים פתיתי גבינה צהובה מעל כל מאפינס

  8. מכניסים למרכז התנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 35-40 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים מלמעלה ויציבים כמעט לגמרי, מקררים היטב היטב כדי לחלץ בקלות את המאפינס מהתבנית

  9. מגישים לצד סלט ירקות, קוטג', גבינה לבנה וזוללים

  10. אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרוגל

  11. זהו מוכן! תוספת מעולה לארוחת בוקר, צהריים, ערב שרק תרצו עוד ועוד

  12. תיהנו חברים וחברות

  13. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה