לןגן

ריבועי בצק פריך ריבה ומרנג נוסטלגיים

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 08/10/2021 | 20:59
ריבועי בצק פריך ריבה ומרנג נוסטלגיים

תקציר המתכון: מתכון של אילנית לוי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד כל שישי בשעה 15:00 בערוץ 24

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

  2. מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה וסוכר.

  3. מוסיפים חלמונים, תמצית וניל וחמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (אפשר להתחיל עם כף ולבסוף לגבש עם הידיים).

  4. משטחים את הבצק בתבנית באופן אחיד בעזרת הידיים.

  5. אופים 10 דקות, עד להזהבה קלה. בינתיים מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים, סוכר ומלח לקצף מבריק ויציב. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים.

  6. כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה ריבה באופן אחיד.

  7. מורחים את קצף החלבונים מעל הריבה ומיישרים באופן אחיד.

  8. אופים 25-30 דקות, עד שהמרנג שחום. מצננים לחלוטין. חותכים לריבועים ומגישים.