לןגן

עוגיות ירח נימוחים ורכים מתכון מנצח של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 05/10/2021 | 06:22
עוגיות ירח נימוחים ורכים מתכון מנצח של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: עוגיות ירח טעימות, ממכרות, מפנקות, מתכון שתמיד מצליח, מהיר, קל שניתן להכין בגרסה חלבית או פרווה, וכן אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק העוגיות

לקישוט

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שמים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, קוקוס, סוכר ומערבבים

  2. מוסיפים את הביצים, תמצית וניל, נטורינה או מחמאה או חמאה, מלח, ורק אם רוצים את גרדת הלימון ולשים בעזרת הידיים עד שמתקבל כדור בצק רך ושמנוני

  3. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה, יוצרים כדורים בגודל פינג פונג הדוקים מאוד, הבצק קצת נוטה להתפורר מעט, מהם יוצרים נחשים קטנים, מכופפים מעט בפינות ליצירת ירח

  4. מניחים את העוגיות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים

  5. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות ואופים 15-17 דקות עד להזהבה קלה

  6. מוציאים מהתנור מקררים היטב היטב, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומאחסנים בצנצנות זכוכית אטומות או בכל כלי בעל סגירה הרמטית

  7. זהו מוכן! המתכון לעוגיות ירח אצלנו במישפוחה עובר מדור לדור, נסו מבטיחה לכם שלא תתאכזבו, וזה הזמן להגיד תודה לאימי גלדיס שעוזרת לי להעביר את המתכונים המקוריים של הסבתא רבא שלי ננה אסתר

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה