לןגן

עוגיות עבאדי מקמח כוסמין של סבתא לאה ממכרות בטירוף שאי אפשר להפסיק לנשנש

מאת: לאה מאיר, פורסם: 04/10/2021 | 05:46
עוגיות עבאדי מקמח כוסמין של סבתא לאה ממכרות בטירוף שאי אפשר להפסיק לנשנש

תקציר המתכון: עוגיות עבאדי הכי שוות שיש מקמח כוסמין לבן + קמח כוסמין מלא על בסיס שמן, שילוב מנצח לעוגיות מלוחות, נחטפות, מפנקות שיכבשו לכם את המטבח, מתכון מנצח, קל, פשוט, מהיר (5 דקות).

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

רק אם רוצים תוספות לעוגיות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו.

  2. בקערה גדולה שמים את הקמח כוסמין לבן, קמח כוסמין מלא, אבקת אפייה, שומשום, מלח, מיץ לימון או חומץ, שמן ומים רותחים

  3. מערבבים בעזרת כף (זהירות חם מאוד) 2-3 דקות עד שהבצק מעט מתקרר

  4. לאחר שהבצק מתקרר עוברים ללישה בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד

  5. לוקחים חתיכה קטנה מהבצק, טועמים את הבצק, ורק אם צריך מוסיפים מלח

  6. שמים בצד את הבצק למנוחה של 10 דקות, לאחר 10 דקות מנוחה של הבצק, יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים לצורת נחש, סוגרים ומהדקים לטבעת בחיבור, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  7. מכניסים למרכז התנור ואופים כ-30-40 דקות או עד הזהבה

  8. מוציאים מהתנור, מקררים היטב וטורפים

  9. טיפ ...

  10. ממליצה כדי לקבל עוגיות יפות שוות בגודלן, השתמשו בכוס קטנה אוניברסלית בגודל 1/8 (ראו תמונה)

  11. העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד שבועיים

  12. זהו מוכן! ממליצה בחום אלו העוגיות העבאדי שתכינו עוד ועוד, הקיצר פיצוץ של עוגיות עבאדי

  13. בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה