לןגן

עוגת בסבוסה קלילה

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 01/10/2021 | 14:44
עוגת בסבוסה קלילה

תקציר המתכון: מתכון של אבישג מזרחי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד, פרק 3, עונה 3, בכל יום שישי בשעה 15:00

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הסירופ- בסיר שמים סוכר, מים ומיץ לימון ומחממים עד לרתיחה. מבשלים 7-8 דקות ברתיחה ומכבים את האש.

  2. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

  3. הבסבוסה- מקציפים במיקסר את החלבון עם כוס סוכר עד שהחלבון תפוח ולבן.

  4. בקערה מערבבים את ה'רטובים' ביחד - חלמון, שמן ותפוזים.

  5. בקערה נפרדת טורפים יחד את כל ה'יבשים' - קמח, סולת, סוכר, שקד טחון וקוקוס.

  6. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

  7. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה, נועצים שקד לקישוט לפי גודל של שקד לפרוסת עוגה.

  8. מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים למשך 30-35 דק' עד שהעוגה גבוהה ושחומה.

  9. מוציאים מהתנור, מסמנים חתיכות של העוגה בעזרת סכין (לפי פרוסה לכל שקד) ויוצקים את הסירופ על גבי העוגה החמה.