תקציר המתכון: מתכון של אבישג מזרחי מתכנית הבישול אמהות מבשלות ביחד, פרק 3, עונה 3, בכל יום שישי בשעה 15:00
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
הסירופ- בסיר שמים סוכר, מים ומיץ לימון ומחממים עד לרתיחה. מבשלים 7-8 דקות ברתיחה ומכבים את האש.
מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
הבסבוסה- מקציפים במיקסר את החלבון עם כוס סוכר עד שהחלבון תפוח ולבן.
בקערה מערבבים את ה'רטובים' ביחד - חלמון, שמן ותפוזים.
בקערה נפרדת טורפים יחד את כל ה'יבשים' - קמח, סולת, סוכר, שקד טחון וקוקוס.
מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה, נועצים שקד לקישוט לפי גודל של שקד לפרוסת עוגה.
מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים למשך 30-35 דק' עד שהעוגה גבוהה ושחומה.
מוציאים מהתנור, מסמנים חתיכות של העוגה בעזרת סכין (לפי פרוסה לכל שקד) ויוצקים את הסירופ על גבי העוגה החמה.