לןגן

אגרול אפוי

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 01/10/2021 | 14:40
אגרול אפוי

תקציר המתכון: מתכון של אבישג מזרחי, פרק 3, עונה 3, אמהות מבשלות ביחד בכל יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים את הירקות – פטריות, גזר, פלפלים.

  2. מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק, רוטב סויה וטריאקי, ומערבבים.

  3. מתבלים בכורכום, פפריקה, מלח פלפל.

  4. מבשלים על אש בינונית עד לצמצום הרוטב.

  5. כשהתערובת מוכנה נעבור לשלב המילוי בטורטייה ודפי אורז.

  6. מילוי טורטייה-במרכז הטורטייה מניחים את התערובת, מגלגלים לסגירה תוך כדי שמהדקים היטב את כל הירקות,

  7. מקפלים משני הצדדים ומניחים בתבנית.

  8. מילוי דפי אורז – טובלים שני דפי אורז במים פושרים לחמש שניות.

  9. למניעת הדבקה, פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ועליו מניחים את דפי האורז.

  10. מניחים דף אחד על משטח העבודה ובמרכזו מניחים דף אורז נוסף, כך שישנם שני דפי אורז אחד על גבי השני.

  11. מניחים את התערובת במרכז הדף, מגלגלים לסגירה לצורה של אגרול תוך כדי שמהדקים היטב את כל הירקות,

  12. מקפלים משני הצדדים ומניחים בתבנית.

  13. מחממים תנור ל 180 מעלות ומברישים את הטורטיות ודפי האורז בביצה, מעל מפזרים שומשום וקצח.

  14. מכניסים לתנור ל 25 דק' עד להשחמה.