לןגן

מאפה פילו בקלי קלות במילוי תפו''א ופטריות

מאת: אורית לוי, פורסם: 23/09/2021 | 12:21
מאפה פילו בקלי קלות במילוי תפו''א ופטריות

תקציר המתכון: כמה קל - ככה מרשים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לרוטב פטריות

אופן הכנה

  1. להפשיר את חבילת הפילו לילה במקרר או שעתיים לפני השימוש בחוץ

  2. לחמם תנור 200 מעלות רגיל (לא טורבו)

  3. לבשל את תפוחי האדמה לפירה ולהניח בקערה.

  4. במחבת רחבה לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצלים הקצוצים להזהבה. להוסיף את השום ולערבב.

  5. להוסיף את הפטריות החתוכות ולטגן עוד כ- 6 דקות תוך ערבוב.

  6. להוסיף תבלינים ולערבב.

  7. להוסיף לקערת תפוחי האדמה ולערבב. לטעום ולהוסיף מלח אם צריך.

  8. לפרוס עלה פילו על משטח ולרסס אותו במעט שמן.

  9. לאחוז באמצע העלה ולקווצץ לצורת אקורדיון תוך סיבוב העלה.

  10. להניח כף או 2 גדושות במלית באמצע ולסגור בעדינות את קצוות העלה על המלית.

  11. להדק עם היד לצורת כדור ולהניח בתבנית מרופדת נייר אפייה.

  12. לרסס את המאפים בשמן ולזרות שומשום.

  13. לאפות כ- 25 דקות או עד שהמאפים מזהיבים.

  14. ניתן להגיש עם רוטב פטריות מעל.

  15. לרוטב:

  16. לטגן בשמן זית את השום והפטריות. להוסיף קמח ולערבב היטב.

  17. להוסיף את שקית הרוטב, מלח, פלפל ואת המים.

  18. לתת רתיחה, להנמיך את האש ולבשל 5 דקות.