לןגן

דג מרוקאי

מאת: אמהות מבשלות, פורסם: 10/09/2021 | 21:27
דג מרוקאי

תקציר המתכון: מתכון של אתי כהן מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24 פרק ראשון עונה 3

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים את הדגים רבע שעה במים קרים ולימון.

  2. לפני: לחתוך את כל הירקות לפני תחילת הבישול : חצי פלפל חריף לחתוך לעיגולים ואת הסוף לרצועות, גמבה חתוכים לרצועות , את העגבניות לחתוך לקוביות , את הפלפל שושקה חותכים לחצאים , לקצוץ את הכוסברה -כל צרור בנפרד.

  3. מחממים את השמן בסיר על אש גבוהה.

  4. חותכים את שני השום לחצי ומוסיפים לסיר, תוך כדי מערבבים לאט במשך שתי דקות.

  5. מוסיפים חצי פלפל חריף חתוך לעגולים ואת הסוף שלו חתוך לרצועות ואת הפלפל אדום חתוך לרצועות

  6. מטגנים את כל מה שהוספנו במשך 2 דקות עד שיקבל צבע

  7. מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות ומערבבים היטב.

  8. סוגרים את האש ומכסים למשך 7 דקות עד לריכוך.

  9. מוספים את גרגרי החומוס, חצי צרור כוסברה קצוצה , 2 פלפלי שושקה, לימון כבוש ,כוס מים.

  10. מערבבים וסוגרים את הסיר על אש נמוכה למשך עשר דקות על מנת שהירקות יוצאים את כל הנוזלים.

  11. פותחים את הסיר ומוסיפים קופסא וחצי של רסק עגבניות ומערבבים טוב.

  12. מוסיפים תבלינים – כורכום, כמון, מרק עוף, פלפל שחור גרוס. אפשר להוסיף עוד מים או עוד רבע כוס שמן לפי הסמיכות

  13. מבשלים עוד 15 דקות עד שהתבלינים נפתחים

  14. מערבבים בקערית כף וחצי של פפריקה מתוקה עם חצי כוס שמן.

  15. שוטפים את הדגים ומסננים אותם.

  16. מסדרים את הדגים בסיר ושופכים מעל את השמן עם הפפריקה.

  17. חותכים שני פלפלים יבשים בידיים ומוסיפים לסיר.

  18. מפזרים צרור כוסברה מלמעלה, מניחים באמצע הסיר פלפל היבש שלם ליופי .

  19. אפשר להוסיף עוד כפית פפריקה בשמן בשביל הטעם.

  20. מנערים את הסיר ומבשלים ל 20 דק'. אסור לדג להתבשל יותר על מנת שלא יתייבש.