תקציר המתכון: סלט עדשים שחורות מפואר, בריא, עשיר בחלבון, ממכר, הקיצר פינוק אמיתי לארוחות חגיגיות.
קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מבשלים את העדשים במים רותחים 15-20 דקות עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות ומסננים היטב.
שימו לב!!! אפשר לבשל את העדשים השחורות ולשמור במקרר עד 4 ימים.
מערבבים בקערה את קוביות הבטטה עם שמן זית, מייפל או סילאן או דבש, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, כמון ומעבירים בשכבה אחידה לא בגבהים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 15-20 דקות או עד שקוביות הבטטה רכות, אבל עדיין נגיסות, לא רכות מידי, מקררים ומעבירים לקערת העדשים השחורות
במחבת יבשה קולים את הפיצוחים שאהבתם במשך 3-4 דקות עד שעולה ניחוח עדין של קלייה שימו לב!!! זהירות לא לשרוף!!!
מעבירים לתוך הקערה של העדשים השחורות והבטטה מוסיפים את עשבי התיבול, גרגירי הרימון או החמוציות ומערבבים היטב
בקערה קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב היטב, ככה שהעדשים, הבטטה, וכל מרכיבי הסלט יצופו היטב ברוטב, טועמים מתקנים תיבול אם צריך ומגישים
טיפים ...
במקום בטטה אפשר להחליף בקוביות דלעת או דלורית
חשוב לטעום את הסלט ולשפר טעמים אם צריך לפני ההגשה, העדשים השחורות אוהבות מיץ לימון
בהזדמנות זו מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה כדבש מסבתא לאה
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה