קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
– מגרדים את הגזרים בפומפייה.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז, פרט למים, ומעבירים לתבנית פיירקס מלבנית שמתאימה לתנור.
– שופכים מעל את המים.
– מניחים את העוף בקערה גדולה ומזלפים מעל דבש, לימון ושמן זית. מעסים היטב ומניחים מעל האורז עם המים.
– מעטרים בענפי טימין (ואפשר גם רוזמרין) ופלפל שחור.
– מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.
– מסירים את הכיסוי, מוסיפים פרוסות דקות של לימון או ליים ואופים עוד 15 דקות או עד שהעוף זהוב יפה.
הערות ושדרוגים
– במקום גזר אפשר להוסיף לאורז בטטה מגורדת ואפילו קישואים יעבדו כאן נהדר.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למרינדה של העוף גם 2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
– אם אתם אוהבים שום אפשר להכפיל כמויות. כנ”ל לגבי הגזר.
- השרייה במרינדה במשך שעה שעתיים
למרינדה:
חופן עלי אורגנו טריים קצוצים או כפית יבשים
2 כפות חרדל דיז'ון
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
2-3 כפות דבש אוסילאן
2-3 כפות צ'ילי מתוק
מיץ מלימון אחד + מעט גרידת לימון
מלח
פלפל שחור
אופציה - כשמשרים במרינדה - טרם האפיה עם האורז ניתן לצלות בחום של 200 מעלות בתנור את העוף מכל צד 10 דקות להוציא ואז להעביר לתבנית עם האורז ולהמשיך..