לןגן

עוף בדבש ולימון עם אורז מנוקד בצנוברים

מאת: חנה גולן, פורסם: 04/09/2021 | 11:20
עוף בדבש ולימון עם אורז מנוקד בצנוברים

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. – מגרדים את הגזרים בפומפייה.

  2. – בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז, פרט למים, ומעבירים לתבנית פיירקס מלבנית שמתאימה לתנור.

  3. – שופכים מעל את המים.

  4. – מניחים את העוף בקערה גדולה ומזלפים מעל דבש, לימון ושמן זית. מעסים היטב ומניחים מעל האורז עם המים.

  5. – מעטרים בענפי טימין (ואפשר גם רוזמרין) ופלפל שחור.

  6. – מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.

  7. – מסירים את הכיסוי, מוסיפים פרוסות דקות של לימון או ליים ואופים עוד 15 דקות או עד שהעוף זהוב יפה.

  8. הערות ושדרוגים

  9. – במקום גזר אפשר להוסיף לאורז בטטה מגורדת ואפילו קישואים יעבדו כאן נהדר.

  10. – רוצים לשדרג? מוסיפים למרינדה של העוף גם 2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק.

  11. – אם אתם אוהבים שום אפשר להכפיל כמויות. כנ”ל לגבי הגזר.

  12. - השרייה במרינדה במשך שעה שעתיים

  13. למרינדה:

  14. חופן עלי אורגנו טריים קצוצים או כפית יבשים

  15. 2 כפות חרדל דיז'ון

  16. 4 שיני שום כתושות

  17. 4 כפות שמן זית

  18. 2-3 כפות דבש אוסילאן

  19. 2-3 כפות צ'ילי מתוק

  20. מיץ מלימון אחד + מעט גרידת לימון

  21. מלח

  22. פלפל שחור

  23. אופציה - כשמשרים במרינדה - טרם האפיה עם האורז ניתן לצלות בחום של 200 מעלות בתנור את העוף מכל צד 10 דקות להוציא ואז להעביר לתבנית עם האורז ולהמשיך..