תקציר המתכון: מתכון של אביבה אבידן מתכנית הבישול ״אמהות מבשלות ביחד״ יום שישי בשעה 15:00 בערוץ 24 פרק ראשון עונה 3
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
תחילה יש להשרות את הפריקה במים לחצי שעה ולשטוף היטב
לאחר מכן נבשל את הפריקה במים לעשרים דק ונניח בצד לצינון.
חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים ושומרים את המכסים.
להכנת המילוי, קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת לזהוב.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים את הפריקה, סלרי קצוץ, צנוברים, עגבניות חתוכות, ותבלינים - מלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור גרוס ומערבבים.
ממלאים כל פלפל בתערובת הבשר והפריקה, סוגרים עם המכסה ומניחים בתבנית.
להכנת הרוטב, בקערה מערבבים: רסק עגבניות, 2 כוסות מים, מלח ופלפל.
יוצקים את הרוטב לתוך התבנית של הפלפלים כך שימלא את כולה, ולא יכסה את הפלפלים עצמם.
מעל הפלפלים בוזקים 3 כפות שמן זית על מנת שלא יישרפו בתנור.
מכניסים את הפלפלים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לרבע שעה עד למצב שהחלק העליון של הפלפלים נעשה שחום.
מוציאים את התבנית, מכסים בניר אלומיניום ומחזירים לתנור לעוד שעה וחצי בחום של 150 מעלות.